et sted å spise Anitas Sjømat

Hva har du lyst på? Kanskje reker fra Lyngenfjorden, einerrøkt laks eller ørret, en liten smakebit røkt hval, delikat sashimi anrettet på stedet, ferskt steinovnsbakt brød fra bakeriet på Å, eller helt enkelt Lofotens mest berømte fiskeburger, håndlagd for Anitas Sjømat og toppet med hva du måtte ønske deg? Delikatessebutikken og sjømatbaren byr på alt du trenger til et godt måltid. Her kan du handle lokale smaker og råvarer og ta med videre på din reise gjennom Lofoten, eller bare sette deg ned og nyte utsøkte småretter med noe godt i glasset.

Anitas sjømat suppe

lokale delikatesser Meny

Som en del av delikatessebutikken har vi en sjømatbar med et utvalg av fristende småretter. Her kan du sitte ned og spise eller ta med småretter fra baren. Alle rettene er laget med lokale råvarer basert på våre lange mattradisjoner her på Sakrisøy, i lett blanding med inspirasjon fra hele verden.

lokalprodusert sjømat Delikatessebutikken

Vi har er rikt utvalg av egenproduserte delikatesser fra Sakrisøy: Einerrøkt laks og ørret, gravet laks, røkt hval og blåkveite, boknafisk, tørrfisk, lutefisk og klippfisk, kaviar, pepperrotrømme og aioli. I disken har vi også ferske reker fra Lyngen, kongekrabbe og fersk fisk etter sesong.

Fiskeburgeren vår er håndlaget av Bente Brekken på Ballstad med sesongens ferske hyse, sei og torsk, og burgerbrødet med gulrot er spesiallaget for oss på Kringla bakeri i Svolvær.

Vi ønsker å gi våre gjester en unik opplevelse for alle sanser, basert på vår kultur og lange historie.

tradisjonelt Håndtverk

Gjennom fem generasjoner har vi på Sakrisøy foredlet sjømat fra det kalde og klare havet utenfor Lofoten. Tilgangen på råvarer er unik, og veien fra levende fisk til ferdig produkt er kort. I moderne produksjonslokaler bruker vi gamle og tradisjonsrike metoder når vi blant annet røker laks, hval og blåkveite. Hver høst lager vi sesongens lutefisk basert på vår egen tradisjon og oppskrift.

Tørrfisk Sakrisøy

fra generasjon til tradisjon Tørrfisk

Hver vinter henger Lofot-torsken til tørk på Sakrisøy, tett i tett på velbrukte tørrfiskhjeller. Der henger den i sol og regn, vind og snø. Det er naturen sjøl som bestemmer hvordan kvaliteten på fisken blir. Det skiftende været gir tørrfisken smak og lukt, og gjør tørrfisk fra Lofoten til et unikt naturprodukt – stappfullt av proteiner og sunnhet. Tørrfisk er en delikatesse i verdensklasse og en viktig del av Norges kulturarv. Den produseres på samme måte i dag som da vikingene begynte å tørke torsk og bruke den som proviant og handelsvare for 1200 år siden.

Kamil og Lukasz er eksperter på det møysommelige arbeidet som kreves i produksjon av tørrfisk. Ingen sesong er lik, og hvert år vil vær og vind og fangst legge føringer for hvordan utendørsproduksjonen legges opp.