Anitas Sjømat

Med alt fra de deiligste reker fra Lyngenfjorden, laks som er nyrøkt på einer til fersk brød fra steinovnen i bakeriet på Å og hjemmelaget aioli – butikken byr på alt du trenger til et måltid fullt av lokale smaker og råvarer.

I delikatessebutikken har vi et "grab and eat" konsept, som er perfekt om du trenger en rask matbit på farta. I disken kan du kjøpe utsøkte småretter, som vår verdenskjente fiskeburger, toppet med reker og laks, og nyte dem i sjømatbaren.

Meny

Som en del av delikatessebutikken og Seafoodbar har vi et utvalg småretter for deg som er på farta, eller ønsker en matbit med kanskje Lofotens beste utsikt i Seafoodbar.

Se noe av utvalget vårt her

Delikatessebutikken

Vi brenner for å gi våre gjester en opplevelse for alle sanser, basert på vår kultur og lange historie.

På Anitas Sjømat har vi et stort utvalg av lokalprodusert sjømat; tørrfisk, klippfisk, røkelaks, kaviar, et godt utvalg av fersk fisk og mye mer, utvalget varierer fra sesong til sesong.

I butikken kan du kjøpe med deg alle typer sjømat, eller du kan ta med deg noen av våre ferdige matretter og nyte dem på kaikanten.

Crafted by locals. Flavoured by nature.

Sjømatbaren

Under samme tak som Anitas sjømat kan du nyte et øyeblikk i sjømatbaren – med utsikt til vakker natur i lune og varme omgivelser.

Produksjon

Gjennom fem generasjoner har familien foredlet sjømat fra det kalde og klare havet utenfor Lofoten. Området er så fullt av liv, at det er unikt i verdenssammenheng. Ikke for varmt, ikke for kaldt – ideelle forhold for naturproduserte produkter som tørrfisk.

Tørrfisk

Hver vinter er Sakrisøy kledd fra topp til tå med skrei som til våren blir til tørrfisk. Hele fisken utnyttes og på hjell finnes både hel rund fisk, filet og torskehoder. Tørrfisk er en delikatesse i verdensklasse, og en viktig kulturarv for Norge. Med temperaturer rundt 0°C er klimaet i Nord-Norge perfekt for produksjon og den perfekte balansen mellom vind, sol og regn. Små klimaendringer kan påvirke produktet og det er derfor tørrfisk fra Norge smaker som den skal – mild og med en fasthet som holder, selv etter vanning.

Spørsmål?

Vi hører gjerne fra deg!