et sted å spise Anitas Sjømat

Med alt fra de deiligste reker fra Lyngenfjorden, laks som er nyrøkt på einer til fersk brød fra steinovnen i bakeriet på Å og hjemmelaget aioli – butikken byr på alt du trenger til et måltid fullt av lokale smaker og råvarer. I delikatessebutikken har vi et «grab and eat» konsept, som er perfekt om du trenger en rask matbit på farta. I disken kan du kjøpe utsøkte småretter, som vår verdenskjente fiskeburger, toppet med reker og laks, og nyte dem i sjømatbaren.

lokale delikatesser Meny

Som en del av delikatessebutikken og Seafoodbar har vi et utvalg småretter for deg som er på farta, eller ønsker en matbit med kanskje Lofotens beste utsikt i Seafoodbar.

lokalprodusert sjømat Delikatessebutikken

Vi brenner for å gi våre gjester en opplevelse for alle sanser, basert på vår kultur og lange historie. På Anitas Sjømat har vi et stort utvalg av lokalprodusert sjømat; tørrfisk, klippfisk, røkelaks, kaviar, et godt utvalg av fersk fisk og mye mer, utvalget varierer fra sesong til sesong.

tradisjonelt Håndtverk

Gjennom fem generasjoner har familien foredlet sjømat fra det kalde og klare havet utenfor Lofoten. Området er så fullt av liv, at det er unikt i verdenssammenheng. Ikke for varmt, ikke for kaldt – ideelle forhold for naturproduserte produkter som tørrfisk.

fra generasjon til tradisjon Tørrfisk

Sakrisøy dekkes hver vinter fra topp til tå i Lofottorsken, som om våren blir utmerket tørrfisk. Tørrfisk er en delikatesse i verdensklasse og en viktig del av Norges kulturarv. Klimaet i Nord-Norge er perfekt for å lage tørrfisk – med temperaturer på rundt 0 °C og akkurat passe balanse mellom vind, sol og regn. En subtil endring i værforholdene kan påvirke produktet, derfor smaker kun tørrfisk fra Norge som den skal – mild og med en fast tekstur som holder seg selv etter bløtlegging. Tørrfisk fra Lofoten har til og med blitt tildelt en beskyttet geografisk klassifisering i EU